Poștaș cercetat penal după ce le-a furat bătrânilor banii de pensii și indemnizații, la Satu Mare

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, angajat ca funcționar public și factor poștal distribuitor urban la Oficiul Poștal de Distribuire Satu Mare, a recunoscut în fața polițiștilor și procurorilor că a sustras sume de bani de la mai multe persoane vulnerabile, cum ar fi persoane cu handicap sau persoane în vârstă. Practic, acesta a însușit pensiile și indemnizațiile acestor oameni nevoiași.

Modul de operare consta în semnarea falsă a cupoanelor de pensie în numele beneficiarilor și completarea acestora cu informații greșite, aparținând altor persoane, fără ca acestea să aibă cunoștință despre aceasta. Acest cupon de pensie fals era ulterior folosit pentru a justifica plățile din bilanțul privind achitarea pensiilor.

În timpul audierii ca inculpat, poștașul a recunoscut săvârșirea faptelor menționate în punerea în mișcare a acțiunii penale și a menționat că a acoperit prejudiciul cauzat prin restituirea sumelor sustrase. De asemenea, el a declarat că dorește să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției și că regretă profund faptele comise.

La solicitarea sa, procurorul de caz a propus ca pedeapsa stabilită în cazul său să fie de 1 an și 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.

În cele din urmă, judecătorii Judecătoriei Satu Mare l-au condamnat pe factorul poștal pentru infracțiunile de delapidare, fals intelectual și uz de fals, la pedeapsa de 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*