Polițiștii de la Criminalistică în drum spre Constanța, s-a deschis dosar penal de ucidere din culpă

Un incendiu puternic a avut loc vineri dimineață la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. 9 pacienți au murit în urma incendiului. În dimineața de vineri în spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile roșu și alb, iar pacienții evacuați sunt transferați la celelalte spitale din municipiu.

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General va prelua ancheta. La fel ca în cazul incendiului de la Piatra Neamț, unde anul trecut și-au pierdut viața 10 pacienți internați cu Covid, în investigația din cazul spitalului de la Constanța au fost cooptați procurori care au lucrat la dosarele incendiilor de la Colectiv și de la Maternitatea Giulești.

Deocamdată se pare că toate victimele sunt din rândul pacienților, iar opt dintre cele nouă persoane decedate au fost intoxicate cu fum.

Din 14 noiembrie 2020, nu mai puțin de 12 incendii au izbucnit la spitalele din România. Unele au fost minore și au fost stinse de angajați, altele au degajat doar fum, la altele au existat intoxicații cu fum. În 4 cazuri s-au anunțat decese, care, excluzând incendiul de vineri, 1 octombrie, aduc lista neagră la 31 de morți.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*