Polițiști împușcați cu pistolul sustras de la unul dintre ei! Autorul va sta ani grei după gratii

Aproape 17 ani de zile va sta la închisoare un bărbat din Covasna care a împușcat doi polițiști cu pistolul unuia dintre aceștia. Incidentul foarte grav a avut loc în 5 noiembrie 2020, iar hotărârea definitivă a fost pronunțată pe data de 19 mai 2022.

Burguș Petrea Gheorghe a fost judecat și condamnat pentru tentativă la omor calificat și uz de armă fără drept.

Bărbatul împreună cu fiul său erau implicați într-un scandal în fața sediului Postului de Poliţie Barcani. Indivizii l-au tras de uniformă pe şeful de post şi l-au lovit cu pumnul, moment în care au intervenit alţi doi agenţi de poliţie care au folosit sprayul lacrimogen, agresorii fugind de la faţa locului.

După câteva ore, când poliţiştii au mers la domiciliu să îl ridice cu mandat, bărbatul a sustras arma unui agent şi a tras trei focuri de armă, două rănindu-i pe oamenii legii. Unul dintre a fost rănit la coapsă şi celălalt la picior.

Incidentul a avut loc în timp ce oamenii legii încercau să îl imobilizeze într-o cameră, pentru a-l duce la Poliție. ”Inculpatul a reuşit să sustragă arma de foc letală de serviciu Glock 17 calibru 9×19 mm., cu încărcător, în care erau 17 cartuşe cu glonţ letal, ce se afla în tocul tip holster, prins la nivelul coapsei drepte a agentului şef de poliţie din cadrul S.A.S. A executat apoi trei focuri cu aceasta, două în interiorul încăperii iar un al treilea în timp ce inculpatul era scos din imobil, glonțul pătrunzând însă încăperea în care erau polițiștii și fiul inculpatului.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*