Pleodoaria pentru prescripție a lui Lucian Duță a început savant și s-a terminat patetic

Lucian Duță, fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), și-a dat „doctoratul” în drept la Curtea de Apel București în fața judecătoarei Daniela Panioglu – unul dintre magistrații care a pronunțat condamnarea definitivă a lui Sorin Oprescu – în încercarea de a o convinge că faptele i s-au prescris și că trebuie să i se aplice decizia Curții Constituționale.

Trebuie spus că Lucian Duță a fost printre primii inculpați VIP care a depus note scrise cu privire la decizia Curții Constituționale pe tema neconstituționalității prevederilor legale potrivit cărora îndeplinirea oricărui act de procedură penală întrerupe cursul prescripției.

Acum, că Executivul a emis o ordonanță de urgență pentru a remedia prevederile considerate încă neclare, lui Lucian Duță nu-i mai rămâne altceva de făcut decât să aștepte pronunțarea și apoi să își exercite căile extraordinare de atac, de exemplu contestația în anulare. Era firesc, așadar, ca Duță să fie și primul inculpat care să condamne modificarea legii prin OUG.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*