Polițist mușcat de mână de un scandalagiu. Agresorul, trimis la muncă în folosul comunității

Un bărbat care a mușcat de mână un polițist, în timpul unei intervenții, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 4 iunie 2022, când un polițist a fost mușcat de mână în zona unei săli de jocuri de noroc din Cugir. Scandalul a început în jurul orei 04.00, dimineața. La fața locului a ajuns un echipaj mixt format dintr-un polițist și un jandarm, care au luat hotărârea să îl ducă la secție pe scandalagiu.

Când au încercat să îl bage în auto, acesta s-a împotrivit, a început să se zbată, să facă scandal și să se împingă cu picioarele de mașină. „În tot acest timp, inculpatul s-a agățat cu mâinile și picioarele de marginea caroseriei mașinii de poliție, s-a zbătut și a strigat, înjurând și amenințând repetat, subtil, pe cei prezenți”, se arată în motivarea instanței. Polițistul și jandarmul au încercat să îi pună cătușele, iar unul i-a strigat „Bă, nu mușca!”

„După o altă perioadă scurtă de timp, în care inculpatul a continuat să se opună conducerii la sediul poliției, persoana vătămată (n.r. polițistul) a luat decizia încătușării inculpatului”, se arată în document. Omul legii l-a pus la pământ pe bărbat și i-a spus colegului din jandarmerie să îi ia cătușele și să le pună la mâinile acestuia.

„În aceste circumstanțe, inculpatul a mușcat, prin acțiuni succesive, mâna dreaptă a persoanei vătămate (n.r. polițistul), întâi zona încheieturii și apoi a degetului mare a mâinii drepte, la baza degetului mare, provocând răni deschise la nivelul zonei în care arcadele dentare ale inculpatului au comprimat țesuturile persoanei vătămate”, se mai susține în hotărârea instanței de judecată.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*