Militarii care au „ușurat” Jandarmeria de combusibil așteaptă verdictul pe 10 mai

Fostul șef Bazei de Administrare a Jandarmeriei, colonelul Marian Corcodel – condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare – află pe data de 10 mai 2023 dacă merge sau nu la pușcărie pentru delapidare. La ultimul termen de judecată de miercuri, 5 aprilie, procurorii DIICOT au cerut condamnarea colonelului Corcodel la o pedeapsă cu executare, iar avocații au cerut trimiterea dosarului spre rejudecare.

Din dosarul lui Corcodel – supranumit cămătarul-colonel – n-a mai rămas de mare lucru, în afară de acuzația de delapidare: instanța de fond l-a achitat pentru constituire de grup infracțional organizat, iar cu privire la acuzația de camătă judecătorii au dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenției prescripţiei.

Pe parcursul procesului în faza de apel, fostul șef al Bazei de Administrare a Jandarmeriei a susținut că e nevinovat, că acuzațiile de camătă se refereau la niște împrumuturi acordate subordonaților, că grupul infracțional organizat nu există și că delapidarea unității militare e „o făcătură”.

Pe data de 8 decembrie 2022, Ziare.com a încercat să afle de la inculpatul-colonel cum e cu expresia „are cardul la Corcodel”, despre care DIICOT spune că era deja o frază cunoscută în vocabularul subordonaților acestuia, însemnând un militar atât de îndatorat la comandant, încât acesta i-a reținut cardul de salariu.

„Dacă găsiți un singur om care să spună că avea cardul la mine, jos pălăria! Era vorba de împrumuturi!”, se apără Marian Corcodel.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*