Polițist găsit vinovat de moartea unui agent de pază, electrocutat pe o cale ferată

Un fost polițist a fost condamnat în primă instanță la un an și opt luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de ucidere din culpă în care un agent de pază care s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de marfă a murit. Sentința nu este definitivă.

Judecătoria Ploiești a pronunțat o primă sentință într-un dosar în care un fost polițist a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Fostul polițist, angajat după ieșirea din sistem ca şef formaţie pază în cadrul unei firme de pază care avea punct de lucru în stația CFR Brazi, a fost trimis în judecată după ce un agent de pază din subordinea sa a murit electrocutat pe un vagon de marfă al Grup Feroviar Român.

Incidentul a avut loc în noaptea de 30 spre 31 mai 2015. Agentul de pază, care avea misiunea de a asigura paza unui tren încărcat cu produs petrolier, s-a urcat pe un vagon pentru a verifica sigiliile, iar în acel moment s-a electrocutat, suferind arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului. Agentul nu a supraviețuit, fiindu-i declarat decesul.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*