Mega-dosar de fraude la CNAS! Bătrânii de la cămine, chemați să dea cu subsemnatul

Seniorii din căminele de bătrâni din București ar putea fi chemați să dea cu subsemnatul în calitate de martori în mega-dosarul decontărilor fictive de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în care „cap de afiș” e fostul președinte, dr. Marian Burcea.

Un prejudiciu de 4,5 milioane de euro au reținut procurorii DNA că ar fi produs gruparea infracțională în care era implicat dr. Marian Burcea, funcționari ai CNAS și CASMB, precum și patroni de cămine de bătrâni și alte clinici private.

Asta nu l-a oprit pe dr. Marian Burcea să candideze, în 2019, pentru postul de manager al Spitalului de Oftalmologie din București, justificându-se astfel: „Și doamna Kovesi, cu dosare penale, a candidat ca procuror european”, a declarat Marian Burcea. Și a câștigat.

La termenul de vineri, 8 aprilie, avocații celor 90 de inculpați au formulat cereri de probatorii, printre care s-au numărat:

  • Audierea „persoanelor din centrele de bătrâni”
  • Audierea „tuturor angajaților CNAS cu funcții de conducere și de execuție”, precum și pe cei ai CASMB
  • Audierea tuturor martorilor din rechizitoriu
  • Realizarea unei expertize financiar-contabilă pentru stabilirea exactă a prejudiciului.

Lista de ședință cu inculpații și celelalte părți implicate în dosarul lui Marian Burcea nu încape în avizierul sălii de judecată.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*