Peste o mie de români au redirecționat, fără acordul lor, 2 % din impozit către un club sportiv. Cum a scăpat de pedeapsă autorul escrocheriei

Fondatorul unui club de natație din Suceava, trimis în judecată pentru înșelăciune și fals după ce a redirecționat către clubul său 2 % din impozitul pe venit a aproape 1.200 de persoane, fără ca acestea să își dea acordul, a scăpat de pedeapsă pentru că faptele s-au prescris. Prejudiciul trebuie, totuși, achitat.

Judecătoria Suceava a pronunțat la începutul lunii mai o primă sentință într-un dosar de înșelăciune și fals în care a fost trimis în judecată fondatorul Clubului de Natație Delfinii din Suceava. Fondatorului clubului a fost trimis în judecată cu acuzația că „în perioada iulie 2012-noiembrie 2016, în calitate de director sportiv al Clubului de Nataţie Delfinii, inculpatul a completat şi semnat în fals un număr de 1.194 de formulare 230 atestând în mod nereal opţiunea acestora de a distribui procentul de 2% din impozitul pe salariu către Clubul Sportiv de Nataţie Delfinii Suceava”.

Potrivit procurorilor, directorul clubului sportive a identificat într-o primă fază mai mulți salariaţi în numele cărora a întocmit formularul 230, iar contravaloarea celor 2% din impozitul pe salariu a fost direcţionată către Clubul de nataţie Delfinii Suceava. Având datele persoanelor care au redirecționat 2 % din impozitul pe venit către el, directorul clubului sportive a întocmit și în anii următori declarațiile 230 în numele acestor persoane.

În plus, „printr-o metodă care nu a putut fi stabilită, inculpatul a obţinut datele de identificare şi a altor persoane fizice şi a întocmit în fals formularele 230 în numele acestora, după care le-a depus la Administrația Județeană a Finanțelor Publice, obţinând sume importante de bani”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*