Peste 30 de tone de materiale pirotehnice confiscate de polițiști. Operațiunea „Foc de artificii 2022–2023” a început abia de două săptămâni

Peste 30 de tone de articole pirotehnice periculoase în valoare de 2,2 milioane de lei au fost confiscate de polițiști în ultimele două săptămâni, în cadrul acțiunii naționale „Foc de artificii 2022-2023”. În urma a 49 de percheziții la persoane fizice și firme au fost întocmite deja 164 de dosare penale, iar operațiunea e abia la început.

Potrivit Poliției Române, la data de 21 noiembrie a început acţiunea naţională „Foc de artificii 2022-2023”.

„Scopul acestei acțiuni este creșterea siguranței cetățeanului, prin activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023”, transmite IGPR.

Acţiunile au în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare, de către societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice, în vederea sancţionării acestora conform prevederilor legale.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*