Percheziții și dosare penale pentru investigarea infracțiunilor economice

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat, în perioada 12 – 31 mai 2023, 246 de percheziții. În cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice, au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de peste 10 milioane de lei și au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 750.000 de lei.

În perioada 12 – 31 mai 2023, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 246 de percheziții domiciliare, în dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 22 de persoane au fost dispuse măsuri preventive (2 arestate preventiv, 8 sub control judiciar, una sub control judiciar pe cauțiune și 11 reținute).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 10.640.404 lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 420.100 de bucăți de țigarete și alte bunuri, în valoare totală de 751.051 de lei.

Exemplu:

La data de 22 mai a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au desfășurat 6 percheziții domiciliare, în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

În cauză, sunt bănuite 66 de persoane, care, în perioada 2017 – 2020, ar fi beneficiat de venituri de la stat sub forma indemnizațiilor pentru creșterea copilului, ca urmare a depunerii la o instituție publică, din municipiul București, a unor documente de angajare fictivă.

Prejudiciul produs este de peste 5.550.000 de lei.

Până în prezent au fost încheiate 10 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind recuperați aproximativ 800.000 de lei.

Activitățile operative au vizat persoanele care s-ar fi ocupat de falsificarea documentelor de angajare, respectiv de întocmirea adeverințelor de venit, a contractelor de muncă, a deciziilor de suspendare/încetare a contractelor de muncă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*