Magistrații din justiție ajung să judece pe zi chiar și mai mult de 100 de dosare. Se anunță o grevă şi din partea judecătorilor

Magistrații din justiție ajung să judece pe zi chiar și mai mult de 100 de dosare. Se anunță o grevă și din partea judecătorilor. Magistrații de la Judecătoria din Râmnicu Sărat au avut într-o singură zi 110 dosare, pe care le-a judecat o singură judecătoare. În cadrul judecătoriei din Râmnicu Sărat se află o singură sală de judecată și sunt 5 judecători, câte unul în fiecare zi a săptămânii.

Spre exemplu, judecătoarea care a judecat în data de 27.04.2023 peste 100 de dosare, s-a plâns în sala de judecată că condițiile de lucru sunt extrem de dure, ajungând uneori să plece din judecătorie și după orele 21:00.

„Majoritatea dosarelor le citea printre rânduri și le dădea amânarea cauzei sau amânarea pronunțării”, ne-a spus o persoană care se afla în sala de judecată.

Se anunță proteste și în rândul magistraților, nu vor ieși în stradă pentru salarii mai mari, ci doar din cauza crizei de personal.

1 comentariu

  1. Magistrații din justiție judeca o cauza de fond funciar simpla, inregistrata in anul 2010, fiind pe rol in fond la al 35 termen de judecata ,in rejudecare in al 3(treilea)lea ciclu procesual.
    Ce sa zic ? Oare acestia mai merita SALARIU mare , PENSIE speciala mare, pensionare la 45 ani ? Ce ziceti ? Pleaca in pensie si dosarul ramane tot nejudecat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*