Pensionară amendată cu 2.000 de lei pentru că a sunat la 112 după ce a găsit cinci pui de pisică abandonați. Ce a decis instanța

O femeie de 70 de ani din județul Brăila a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție care a amendat-o că a apelat nejustificat la 112 după ce a găsit pe stradă cinci pui de pisică.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Brăila, o pensionară de 70 de ani a cerut anularea unei amenzi de 2.000 de lei aplicate de polițiști pentru apelarea nejustificată a numărului de urgență 112.

În proces, femeia a arătat că după ce a găsit puii de pisică abandonați la gunoi „nu a știut ce să facă, motiv pentru care a sunat la 112”.

IPJ Brăila a cerut menținerea sancțiunii arătând că „procesul-verbal a fost emis ca urmare a faptului că a apelat (n.r. femeia) nejustificat la 112”. „Procesul-verbal a fost întocmit conform dispoziţiilor art. 16 şi art. 17 din O.G. nr. 2/2001, iar sub aspectul temeiniciei fapta a fost descrisă în amănunt”, se arată în întâmpinarea depusă la dosar de IPJ Brăila.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*