Ordonanța pe energie, modificată oficial: Toți consumatorii vor beneficia de un preț plafonat la energie electrică, iar schema se aplică până în 2025

Regulile schemei ce stabilește tarife reduse la gaze și electricitate atât pentru clienții casnici, cât și cei noncasnici se vor modifica de vineri, potrivit legii pentru aprobarea ordonanței pe energie (OUG 119/2022), ce a fost oficializată aseară. Printre altele, se extinde plaja clienților casnici ce vor beneficia de cel mai mic preț plafonat la energie electrică, se stabilește un preț plafonat și pentru marii consumatori, iar perioada în care se aplică schema se prelungește până în 2025.

Legea 357/2022, publicată marți în Monitorul oficial, modifică regulile schemei de plafonare a facturilor la gaze și curent, stabilite de OUG 119/2022.

Concret, prețul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică rămâne de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat până la sfârșitul anului de către clienţii casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0-100 kWh inclusiv.

În plus, legea extinde lista beneficiarilor schemei de plafonare. Astfel, prețul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică va fi de maximum 0,68 lei/kWh pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 de către următoarele categorii de clienţi:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*