ONG-urile cer demisia lui Cătălin Predoiu. Ce semne de întrebare rămân după controversa iscată de ministrul Justiției

Dosarul în care Dan Hosu (soțul decedat al fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu) era judecat pentru „afacerea” cu date despre morții din accidentele rutiere se va judeca vineri, 9 februarie, când ceilalți inculpați – printre care și Angela Toncescu, supranumită „regina asigurărilor” – vor afla dacă scapă sau nu prin prescripția faptelor.

Instanța de judecată a luat în discuție marți, 7 februarie, un nou termen de judecată din dosarul în care Dan Hosu fusese condamnat cu suspendare alături de un fost subaltern din Poliție, Marian Cataramă, pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea fără drept de informații nedestinate publicității.

Judecătorul a solicitat copie după certificatul de deces al lui Dan Hosu, apoi le-a pus în vedere inculpaților și avocaților să nu lipsească de la următorul termen de judecată, din data de 9 februarie 2023.

Pe scurt, Dan Hosu – fost polițist – îl suna pe mai tânărul său prieten, căruia îi cerea datele persoanelor decedate în accidente pentru a obține mai departe contracte de asistență juridică din partea familiilor. Acesta era obiectul de activitate al firmei „Despăgubiri Accidente Vătămări”, pe care Dan Hosu a deschis-o după ce s-a pensionat din Poliție.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*