O adolescentă și-a dat în judecată părinții pentru că se opuneau relației pe care o avea cu un rrom. Ce a decis instanța

O fată de 16 ani, din Harghita, și-a dat în judecată părinții deoarece se opun relației pe care adolescenta o are cu un băiat de etnie rromă.

Concret, fata a cerut judecătorilor ă îi fie recunoscută capacitatea deplină de exerciţiu și să fie scoasă de sub tutela părinților, potrivit Adevărul.

Adolescenta a deschis procesul în baza articolului din Codul Civil care prevede că „pentru motive temeinice, instanţa de tutelă poate recunoaşte minorului care a împlinit vârsta de 16 ani capacitatea deplină de exerciţiu”.

În procesul deschis la Judecătoria Miercurea-Ciuc, adolescenta a arătat că „s-a văzut nevoită” să solicite recunoașterea anticipată a capacității sale de exercițiu pentru că „în ultima perioada s-au înrăutăţit relaţiile lor de familie şi nu mai poate suporta acţiunile părinţilor, chiar dacă a încercat să vorbească cu ei de nenumărate ori”.

Mai mult, adolescenta susține că a fost bătută de mai multe ori de părinții și frații săi și că atmosfera de acasă este una ”tensionară”, drept urmare își petrece mai mult timp în preajma familiei prietenului ei.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*