Nelu Iordache, de nerecunoscut după un an și jumătate de pușcărie. Cum încearcă „regele asfaltului” să scape de una dintre condamnări

„Regele asfaltului” Nelu Iordache încearcă să scape de 6 ani de pușcărie, ultima condamnare pe numele lui în Dosarul Transalpina, deoarece execută deja 11 ani și 9 luni pentru segmentul Nădlac-Arad. Afaceristul a fost adus din penitenciar la Curtea de Apel București, dar degeaba, deoarece de la dosar lipsește un document-cheie.

Motivarea deciziei Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la ICCJ lipsea, joi, 22 decembrie, de pe masa judecătorilor Curții de Apel București, astfel că procesul lui Nelu Iordache a fost amânat pentru data de 23 ianuarie 2023.

Nelu Iordache a fost introdus în boxa arestaților joi dimineața, alături de alți deținuți sau arestați preventiv. „Regele asfaltului” purta o căciulă drept „coroană” și era înveșmântat într-o geacă „de fâș”.

Afaceristul care a dat „tunuri” de zeci de milioane de euro era legat cu cătușe de un alt deținut și n-a scos o vorbă pe tot parcursul procesului. De altfel, dacă grefiera nu i-ar fi strigat numele înainte de proces, nimeni nu și-ar fi dat seama că este vorba despre Nelu Iordache, deoarece pușcăria l-a schimbat mult pe afacerist.

Decizia pe care Nelu Iordache o așteaptă a fi motivată este cea din 19 decembrie 2022 prin care ICCJ a respins ca inadmisibilă o sesizare a Curții de Apel Brașov legată de interpretarea hotărârii CCR pe tema prescripţiei în cazul contestațiilor în anulare.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*