Motivul bizar pentru care un șofer acuzat că a condus beat a cerut strămutarea procesul său. Se consideră victima unei conspirații din cauza iubitelor

Un tânăr din Iași a cerut magistraților să mute procesul la altă judecătorie de teamă că magistrații care se ocupă de caz ar putea fi imparțiali. Acesta fusese arestat după ce a condus beat și a comis un accident în care au fost răniți câțiva tineri.

Fapta lui a fost cercetată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie, coleg de breaslă cu un alt procuror, de la alt Parchet similar, a cărui fiică fusese iubita lui Radu Victor Norocea, scrie Ziarul de Iași.

Acesta avusese o relație încheiată în termeni prea puțini amiabili și cu fiica judecătorului căruia i se repartizase spre analiză contestația la măsura arestării preventive. Mediatizarea cazului său ar reprezenta alt motiv pentru care judecătorii ieșeni nu ar putea fi imparțiali.

În dimineața zilei de 19 august, Norocea se afla la volanul unui Mercedes-Benz pe DJ 248, deplasându-se dinspre Rond CUG spre Horpaz. În dreptul complexului „Capitol”, pe fondul vitezei, a pierdut controlul asupra volanului în curbă, a părăsit carosabilul și a lovit o autoutilitară Mercedes încărcată cu pepeni, aflată în parcare. Autoutilitara a fost proiectată mai departe într-un Opel parcat.

Accidentul a avut ca urmare rănirea tinerei de 20 de ani de pe bancheta din dreapta șoferului, și a altor două tinere și a unui tânăr de pe bancheta din spate. Testarea cu aparatul Dräger a evidențiat o concentrație a alcoolului de 0,54‰ în aerul expirat de Norocea. Alcoolemia teoretică, calculată ulterior, era de 1,93‰ în sânge. Norocea a fost arestat preventiv pe 30 august, iar pe 19 octombrie măsura a fost înlocuită cu controlul judiciar. Cauza a făcut obiectul unui dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie, iar Norocea a fost trimis în judecată pe 20 septembrie.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*