Mohammad Munaf are 15 zile să părăsească România. Lucian Bode: Timp de 15 ani are interdicţie de a intra pe teritoriul României

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat joi, 7 iulie, referindu-se la eliberarea condiţionată a omului de afaceri Mohammad Munaf, condamnat pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion, că acesta are 15 zile pentru a părăsi România. De asemenea, el are interdicţie timp de 15 ani de a intra în ţara noastră.

Lucian Bode a fost întrebat, joi, care sunt procedurile în cazul lui Mohammad Munaf, care a fost eliberat condiţionat.

“A fost eliberat în baza unor decizii ale unor comisii de specialitate, nu a fost eliberat aşa pur şi simplu. El, fiind cetăţean străin, a fost preluat de către Inspectoratul General pentru Imigrări, acolo i s-au făcut toate formalităţile legale, după care a plecat spre reşedinţă. I s-a pus în vedere că în 15 zile trebuie să părăsească România, iar conform deciziilor instituţiilor statului român, timp de 15 ani are interdicţie de a intra pe teritoriul României”, a declarat Lucian Bode.

Mohammad Munaf, complicele lui Hayssam Omar în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak în 2005, a părăsit Penitenciarul Jilava, miercuri, 6 iulie, după ce a ispășit în România 7 din cei 10 ani de pușcărie la care a fost condamnat pentru terorism.

Tribunalul Ilfov a admis contestația lui Mohammad Munaf împotriva deciziei instanței ierarhic inferioare și a dispus punerea acestuia în libertate.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*