Ministrul de Interne Lucian Bode: Tragedia a scos la iveală putregaiul unui sistem

Ministrul de Interne Lucian Bode critică în termeni duri situația din Bolintin Vale, unde polițiștii par să nu mai aibă putere să impună legea în fața clanurilor.

Într-o conferință de presă organizată luni la sediul M.A.I., Bode a vorbit despre ”putregaiul” sistemului pe care îl conduce chiar el, dar și despre ”cârdășia” unor angajați ai ministerului cu infractorii. ”Această tragedie a scos la iveală, încă o dată, putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani. Resurse umane insuficiente, câteodată s-au dovedit a fi slab pregătite, câteodată în cârdășie cu puterea politică locală și câteodată în cârdășie cu infractorii de la nivel local” a spus ministrul.

După tragedia din Bolintin Vale, care a zguduit orașul, comisarul-șef al IPJ Giurgiu a fost demis. Locul său a fost luat de șeful poliției din Sectorul 1 al Capitalei. Revolta a izbucnit după ce Nicolae Tomescu, un localnic de 47 de ani, șofer de microbuz a murit. Bărbatul a fost atacat pe 9 ianuarie, seara, de patru indivizi pe care îi luase în mașină. Aceştia au devenit violenți în drum spre București, iar când șoferul a oprit microbuzul, unul dintre ei a tăiat un cauciuc al vehiculului. Scandalul a luat amploare, iar șoferul a fost lovit în cap cu o piatră. A fost dus la spital, iar trei zile mai târziu a murit.

Individul care l-ar fi atacat se află în arest, însă oamenii sunt revoltaţi că ceilalți trei care au participat la scandal sunt încă în libertate.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*