Mesajul unui antreprenor pentru firmele amendate de Poliția Locală: „Nu acceptați abuzurile. Eu am câștigat în instanță”

Un antreprenor din Brăila a lansat, pe un grup dedicate oamenilor de afaceri, un îndemn prin care îi avertizează pe antreprenori că riscă să fie victime ale abuzurilor Poliției Locale.

În apelul său, antreprenorul brăilean susține că Poliția Locală amendează firme care nu au autorizație de funcționare emisă de primărie chiar dacă, potrivit legii, firma respectivă nu are nevoie de o astfel de autorizație pentru comerț.

„Nu știu cum e în alte localități din țară, dar la Brăila Primăria și Consiliul Local fac un abuz grosolan asupra firmelor ce activează în oraș. Consiliul Local prin H.C.L.M. 639/2020, care se referă la comerț și la organizarea piețelor, obligă toți agenții economici să obțină avizul de funcționare de la primărie, considerând ca toate societățile comerciale fac comerț, confundând vânzarea de bunuri și servicii cu activitatea de comerț, încălcând astfel O.G.R. 99/2000 care reglementează aceste lucruri și care în Anexa 1 prevede în mod explicit codurile CAEN care trebuiesc să obțină aviz de funcționare.

Societatea pe care o coordonez a câștigat în instanță procesul cu poliția locală care sancționase societatea pentru lipsa avizului. Antreprenori, nu acceptați abuzurile autorităților!”, a scris antreprenorul brăilean.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*