Medicul care lua șpagă de la bolnavii de cancer, iertat de judecători: „Pedeapsa – ultimul mijloc de constrângere, fiindcă e dureros pentru infractor”

Medicul de la Institutul Oncologic București (IOB) Maher Karim-Abdel – prins în flagrant cu mita în plic pentru a opera o pacientă diagnosticată cu cancer de col uterin – a fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare.

Judecătorul fondului a scris în motivare că pedeapsa trebuie să fie „ultimul mijloc de constrângere” pentru cei care încalcă legea, deoarece „este dureros pentru infractor şi presupune o suferinţă anterioară a victimei”.

În luna martie 2022, dr. Maher Karim-Abdel a cerut mită jumătate din costul operației (19.000 lei) la care urma să o supună pe mama martorei denunțătoare, motivând că din cei 9.500 de lei lui îi vor rămâne efectiv 1.500, deoarece trebuie să o împartă cu întreaga echipă cu care intră în operație. După o serie de târguieli, medicul a acceptat să scadă mita la 6.000 de lei, bani pe care i-a luat în plic și a fost prins în flagrant.

„Fii atent-aici! Hai să-ți spun ce. Din ce-mi dai tu acolo, asta nu-mi rămâne mie. Dau la mâna a doua, dau la mâna a treia, la mâna a patra. Asta-i echipa. Dau la anestezistă, la asistenta de anestezie, la asistenta de sală, la asistenta de salon, la infirmiere. Deci mie-mi rămâne puțin din asta”, i-a zis dr. Maher Karim-Abdel femeii care voia să își interneze mama pentru operație.

„Domnu’ doctor, eu am înțeles, adică vă cred pe cuvânt și apreciez că mi-ați înțeles situația, că-s însărcinată și că… n-avem de un’ să vă dăm…zece mii, cum ați zis prima dată”, i-a spus femeia medicului.

Ziare.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*