Lovitură de teatru în dosarul legăturii lui Viorel Cataramă cu Securitatea. CNSAS: „Nu a fost nici colaborator, nici informator. A dat note!”

Omul de afaceri Viorel Cataramă – fost candidat la alegerile prezidențiale din 2019 – n-a fost nici colaborator, nici informator al Securității, ci doar a dat note de serviciu către Întreprinderea de Comerț Exterior „Tehnoforestexport”, a declarat în fața instanței de judecată miercuri, 3 mai, chiar reprezentantul CNAS. Curtea de Apel București se va pronunța pe data de 18 mai în procesul legăturilor lui Viorel Cataramă cu Securitatea.

Viorel Cataramă s-a ales cu o adeverință de la Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNAS) pe data de 30.10.2019, în plină cursă pentru fotoliul de la Cotroceni, în urma unei proceduri obligatorii pentru toți cei care candidează la președinție.

Acesta se aștepta la un verdict clar din partea CNSAS, însă Consiliul și-a nuanțat poziția.

În adeverință, cercetătorii CNSAS au menționat negru pe alb că lui Viorel Cataramă „nu i se poate atribui calitatea de colaborator/lucrător al Securității, în sensul legii”, dar că acesta a dat note informative pe vremea când lucra la ICE „Tehnoforestexport”, iar documentele au fost găsite în arhiva Securității.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*