Locotenenții lui „Rechinu”, românul care a terorizat Mexicul, ani grei de pușcărie. Pedepsele însumate – 61 de ani de închisoare

Oamenii lui Florian Tudor, zis „Rechinu”, au primit la Curtea de Apel București pedepse însumate de 61 de ani de închisoare pentru mai multe infracţiuni, printre care o tentativă de omor în Mexic şi patru infracţiuni de şantaj în România, decizia instanţei fiind definitivă.

Printre cei condamnați se numără „locoteneții” lui „Rechinu”, respectiv Gabi – Alin Poenaru, zis „Patrian”, Răzvan – Alin Ghiță și Mihai – Adrian Mincă, zis „Piciu”, aceștia fiind implicați în tentativa de asasinat asupra lui Sorinel Marcu, un fost membru al bandei, potrivit Organized Crime an Corruption Report Project (OCCRP). Victima a supraviețuit atacului, dar a fost ucisă ulterior.

Liderul grupării care acționa pe Riviera Maya, Florian Tudor zis „Rechinu”, a fost arestat în Mexic în 2021, iar în prezent avocații lui contestă cererea de extrădare formulată de autoritățile române.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că şase cetăţeni români fuseseră trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă la comiterea infracţiunii de omor calificat, şantaj, conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*