Laura Vicol, avocata interlopilor, dă bani cu dedicație pentru revoluționarii de ocazie

Avocata interlopilor și a fugarilor Laura Vicol – actuala șefă a Comisiei juridice din Camera Deputaților – este autoarea unui proiect de lege prin care aproape 4.000 de noi revoluționari „cu rol determinant” la evenimentele din Decembrie 1989 vor beneficia de indemnizații lunare de câte 2.000 de lei fiecare. Astfel, impactul bugetar al indemnizațiilor revoluționarilor crește de la 4,2 milioane de lei lunar, la peste 12 milioane de lei lunar.

Unul dintre cei 3.899 de beneficiari acestui demers juridic al social-democratei Laurei Vicol este chiar șeful PSD Marcel Ciolacu, a cărui „fapte de vitejie” s-au consumat la Buzău în perioada 22-26 decembrie 1989. Alți beneficiari ar fi, potrivit unor surse Ziare.com, Nicolae Roman, Ion Iliescu, Eugen sau Vasile Blaga.

Dacă legea se va aplica retroactiv, cei vizați de ultima modificare ar putea cere beneficiile din urmă, iar atunci impactul bugetar ar crește la miliarde de lei, spun surse din Secretariatul de stat pentru problemele revoluționarilor (SSPR).

OUG nr. 95/2014 pentru modificarea Legii 341/2004 avea menirea de a recunoaște meritele adevăraților revoluționari și de a elimina din rândurile lor impostorii.

Cei din urmă, adică revoluționarii de ocazie sau cei din interes, dobândiseră în mod fraudulos acest statut în primele mandate ale lui Ion Iliescu, de multe ori ca o recompensă politică.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*