Ancheta DIICOT în dosarul în care cântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată pentru mituirea a doi poliţişti de la Rutieră a pornit de la investigaţiile efectuate de procurori într-un alt caz, în care era implicată o firmă din Ploieşti care livra kerosen Armatei Române şi un şef depozit al firmei care se droga.
Lidia Buble a fost condamnată săptămâna trecută de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare cu suspendare şi obligată să presteze 90 de zile muncă în folosul comunităţii, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble că i-a mituit pe cei doi poliţişti. Ea a cerut sfatul prin telefon unui prieten în legătură cu suma ce urma să o dea poliţiştilor, însă amicul ei era vizat de o anchetă privind traficul de droguri, având telefonul pus sub supraveghere.
Detalii despre cum a fost prinsă cântăreaţa apar în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, prin care Lidia Buble a fost condamnată pentru dare de mită.
Astfel, conform motivării instanţei, în anul 2020, DIICOT Ploieşti a deschis un dosar penal pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals, care viza o firmă din Ploieşti. Firma respectivă încheiase în februarie 2018 un acord cadru cu Ministerul Apărării Naţionale, pentru o perioadă de patru ani, prin care urma să furnizeze combustibil turboreactor de aviaţie către unităţi militare din subordinea MApN. S-a convenit livrarea a două tipuri de carburant (kerosen), respectiv Jet A1 şi Jet A1 Premium.
Lasă un răspuns