Jurnaliștii Mafiei 2: Dovezile că Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției s-au „mufat” la banii lui Vanghelie

Jurnalistul Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției au fost „mufați” la banii firmei familiei Vanghelie în 2018 și 2019, prin intermediul unor contracte de consultanță media în baza cărora l-au „spălat” pe Marian Vanghelie după condamnarea acestuia la 11 ani și 8 luni pentru foloase necuvenite de 30 de milioane de euro.

DNA a intrat pe firul banilor încasați de firma lui Savaliuc, Jurindex Media SRL, de la societatea lui Paul Vanghelie, SC Games & Sports Distribution SRL, care apare și în rechizitoriul fostului edil.

În perioada 2018-2019 firma Jurindex Media SRL care administrează site-ul Lumea Justiției (luju.ro), deținut de Răzvan Savaliuc, a încasat de la firma lui Paul Vanghelie aproximativ 50.000 de euro, evidențiate în documentele financiare ale Games & Sports Distribution Romania SRL.

Nu suma este importantă, ci practica contractelor de „consultanță media” în baza cărora LuJu publică în mod constant articole denigratoare la adresa magistraților (judecători sau procurori) în încercarea de a pune presiune pe sistemul judiciar în favoarea inculpaților.

Aceste contracte de consultanță sunt încheiate de Răzvan Savaliuc – patron al Jurindex Media – cu mari societăți de avocatură, dar și cu firme ale inculpaților. Spre sfârșitul articolului, cititorii vor putea vedea și cum anume se înțelegea Răzvan Savaliuc cu un infractor din dosarul lui Mihail Boldea (7 ani de pușcărie pentru înșelăciuni imobiliare la Galați) pentru a pune presiune pe procurorul DIICOT care instrumenta.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*