Judecătorul Dana Gîrbovan a reacționat după avizul Comisiei de la Veneția

Președintele Curții de Apel Cluj, judecătorul Dana Gîrbovan s-a referit la decizia Comisiei de la Veneția. Magistrații spun că nu mai vor să fie supravegheați și șantajați de către DNA.

Președintele Curții de Apel Cluj, judecătorul Dana Gîrbovan a declarat că decizia Comisiei de la Veneția s-a dovedit, înca o dată, a fi lipsită de obiectivitate și profesionalism în Avizul pe care l-a adoptat în data de 19 martie 2022, asupra legii privind desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Comisia de la Veneția ignoră efectiv și refuză să ia în considerare realităţi faptice indubitabile ce nu pot fi negate, cum au fost metodele abuzive de anchetă documentate amplu prin Hotărârea nr. 225/2019 a Consiliului Superior al Magistraturii. Este inadmisibil ca toate presiunile ce reprezintă amenințări grave la adresa independenței justiției sa fie minimalizate de experții Comisiei de la Veneția. Dacă astfel de practici abuzive împotriva judecătorilor şi procurorilor, făcute în numele pretinsei lupte anticorupție, sunt minimalizate şi justificate tocmai de cei ce ar trebui să apere statul de drept şi independența justiției, înseamnă că acest organism şi-a abandonat propriile valori, iar în această situaţie recomandările venite din partea Comisiei de la Veneția nu mai au pertinenţă”, a scris Dana Gîrbovan.

Patru asociații profesionale ale magistraților, Uniunea Națională a Judecătorilor din România, Asociația Magistraților din România, AJADO și APR critică dur avizul dat de Comisia de la Veneția.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*