Judecătorii fac alba-neagra cu procesul retragerii certificatului de revoluționar al lui Ion Iliescu. Fostul președinte va ajunge din nou la Înalta Curte

Procesul privind retragerea certificatului de revoluționar al lui Ion Iliescu a ajuns în pragul unui conflict negativ de competență, după ce Tribunalul București a trimis dosarul la Curtea de Apel, iar instanta ierarhic superioara l-a restituit luni, 24 aprilie, Secției de Contencios.

UPDATE 12.00 După ce judecătorii celor două instanțe nu s-au înțeles cu privire la competența de a judeca procesul, balanța va fi înclinată de către magistrații de la Înalta Curte.

„Declină soluţionarea cauzei

Soluția pe scurt: Admite excepţia necompetentei materiale a Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII a de Contencios Administrativ şi Fiscal. Declină cauza în favoarea Tribunalului Bucureşti Secţia a II a de Contencios Administrativ şi Fiscal. Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Înaintează cauza? naltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 24.04.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta CAB.

Curtea de Apel București a rămas în pronunțare luni, 24 aprilie, cu privire la competența judecării dosarului în care Secretariatul de stat pentru revoluționari cere retragerea titlului de „Luptător remarcat prin fapte deosebite” al lui Ion Iliescu.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*