Condamnare definitivă pentru Gheorghe Moroșan, cel care a ucis doi muncitori sub ochii polițiștilor

Gheorghe Moroșan, bărbatul care a ucis doi muncitori sub ochii polițiștilor, în urmă cu doi ani, în Onești a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare.  Decizia a fost pronunțată marți de Curtea de Apel Bacău.

De asemenea, instanţa a stabilit despăgubiri de 2 milioane de euro. ”Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelanţii inculpaţi Moroşan Aurelea şi Moroşan Gheorghe împotriva sentinţei penale nr. 236/D/07.10.2022 pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1632/110/2021”, se arată în minuta sentinţei.

Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Bacău este definitivă şi menţine decizia iniţială a Tribunalului Bacău, pronunţată în octombrie 2022. Tribunalul Bacău a decis atunci condamnarea lui Gheorghe Moroşan la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, la câte zece ani de închisoare pentru două infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, la doi ani de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Instanţa a decis contopirea pedepselor, aplicând pedeapsa cea mai grea, de 30 de ani de închisoare la care a adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse. Astfel, a rezultat o pedeapsă de 37 de ani şi patru luni de închisoare.

Tribunalul Bacău a mai hotărât să reducă pedeapsa aplicată lui Gheorghe Moroşan la maximul prevăzut de lege, respectiv 30 de ani de închisoare.   De asemenea, soţia sa, Aurelea Moroşan, a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru două infracţiuni de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

Sursa: Digi24

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*