Judecătorii din Câmpina au amânat de șapte ori să dea sentința în cazul medicilor care au lăsat să moară un copil născut prematur

Judecătorii din Câmpina au amânat de șapte ori să dea sentința în dosarul medicilor din Spitalul Municipal Câmpina (SMC) acuzați că au lăsat să moară fără asistență medicală un copil născut prematur.

Instanța a rămas în pronunțare încă din 27 februarie, dar de atunci a amânat în mod repetat să dea sentința în cazul celor doi doctori.

Noul termen anunțat pentru o eventuală pronunțare în cauză a fost stabilit pe 26 aprilie.

Cristinel Tironică Onu, ginecolog, şi Simona Nicoleta Brânzea, pediatru, au fost deferiți justiției pentru abuz în serviciu, urmând să afle verdictul instanței, miercuri, 29 martie 2023.

Un caz similar a fost descoperit în toamna anului trecut la maternitatea Polizu din Capitală, unde autoritățile îl cercetează pe medicul Florian Robe. Acest medic este acuzat că ar fi lăsat copiii născuți prematur ”să moară sau îi omora chiar el pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”, arată avocatul Adrian Cuculiș.

Spre deosebire de cazul de la Câmpina, medicului de la maternitatea Polizu i se aduc acuzații mult mai grave, Parchetul București făcând cercetări pentru tentativă de omor calificat prin cruzimi, nu doar de abuz în serviciu, așa cum sunt acuzațiile în dosarul doctorilor Brânzea și Onu Tironică.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*