Judecător uluit de inconștiența unui „bizon” din trafic: ”Nu înțelege nici acum pericolul pe care l-a creat”

Un judecător de la Judecătoria Slobozia s-a declarat uluit de comportamentul unui șofer care a fost la un pas de producerea unei tragedii și a mers în instanță pentru anularea sancțiunii.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Slobozia, un șofer lăsat fără permis și amendat cu 870 de lei pentru că a efectuat o depășire periculoasă, fiind la un pas să provoace o tragedie, a cerut anularea sancțiunii arătând că „nu a pus în pericol circulația, că șoferul din sens opus nu a fost deranjat în trafic.

Incidentul a avut loc în aprilie 2022, pe drumul care face legătura între Urziceni și Slobozia. Potrivit polițistului care a aplicat sancțiunea, șoferul „a efectuat neregulamentar manevra de depășire în timp ce din sens opus circula neregulamentar un alt autovehicul, care a frânat pentru a evita punerea în pericol de accident rutier”.

În instanță, IPJ Slobozia a cerut menținerea sancțiunii, arătând că șoferul a încălcat mai multe articole din codul rutier.

Judecătoria Slobozia a respins cererea de anulare a procesului-verbal de contravenție. Judecătorul a arătat că „din înregistrarea video administrată în cauză, rezultă cu claritate faptul că traficul a fost pus în pericol de manevra petentului”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*