Judecătoarea Adina Cioflan, de la Curtea de Apel Oradea, ADMISĂ la interviul pentru promovarea la Înalta Curte de Casație și Justiție. A lucrat și la Parchetul Satu Mare

Patru dintre cei șase judecători candidați pentru promovarea la Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au fost declarați admiși la proba interviului care s-a desfășurat marți. Printre aceștia se numără și Adina Claudia Cioflan, de la Curtea de Apel Oradea, care a obținut un punctaj mediu de 41,00. În schimb, au fost respinși Mihail Udroiu (34,93) și Gabriela Țarcă (33,60), de la aceeași instanță din Oradea.

Adina Claudia Cioflan este absolventă a Facultății de Drept din Oradea, promoția 1996, iar pe 1 decembrie același an a fost numită procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. În 1999 a promovat examenul de capacitate și, după o scurtă trecere pe la Parchetul local Satu Mare, a promovat în 2008 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. În același an a fost delegată, iar din 2009 numită, procuror DIICOT Oradea. În 2011 a fost numită judecător la Tribunalul Bihor, de unde a promovat la Curtea de Apel Oradea.

Adina Cioflan s-a înscris și la precedentul concurs pentru promovarea la Curtea Supremă, în aprilie 2021, dar a fost respinsă după ce la proba interviului a obținut 28 de puncte.

La interviurile susținute marți nu au participat toți judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).  Au lipsit Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Andrea Chiș si Mihai Bălan, care au refuzat să participe și la ședința Plenului CSM, nemulțumiți că Bogdan Mateescu a rămas președinte interimar al Consiliului. De altfel Bogdan Mateescu i-a acuzat că boicotează ședința. În schimb, cvorumul de ședință la interviuri a fost asigurat de prezența ministrului Justiției, Cătălin Predoiu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*