Judecata în Dosarul permiselor din Congo! Gruparea „taxa” 3.000 de euro pentru unul eliberat în Africa

Doi dintre cei 35 de inculpați care sunt judecați la Tribunalul București pentru constituire de grup infracțional organizat în Dosarul permiselor auto din Congo și-au recunoscut faptele, motiv pentru care vor fi judecați după procedura simplificată, care presupune reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă.

Inculpații comandau permise de conducere auto din Congo pentru cei interesați, apoi le echivalau cu unele din România. În acest fel, cei care nu treceau de examenele școlilor de șoferi puteau obține permisul auto contra unor sume cuprinse între 2.000 și 3.000 de euro.

La termenul de judecată din data de 11 mai sala era plină de „congolezi” cu nume neaoșe de romi: Mannix Dumitru, Costică Topcianu, Amador Tănase.

Procesul abia a început și este la a treia amânare, deoarece fie e lipsă de procedură, fie lipsă de apărare cu privire la unii dintre cei 35 de incupați.

Următorul termen va avea loc pe data de 8 iunie, dată pentru care judecătorul a făcut o adresă la Baroul București pentru a se asigura că inculpații a căror avocați lipsesc vor fi reprezentați de un apărător din oficiu.

Continuarea AICI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*