Judecat pentru agresarea unui polițist, declarat nevinovat: „Uite Poliţia Română. A venit la benzinărie să cumpere pe datorie”

Un bărbat din București, trimis în judecată pentru ultraj, după ce a intrat în conflict cu un polițist, într-o benzinărie, a fost declarat nevinovat. Sentința nu este definitivă.

Judecătoria Sectorului 2 București a emis o primă sentință într-un dosar de ultraj în care a fost trimis în judecată un bărbat acuzat că a agresat un polițist. Incidentul a avut loc în noaptea de 27 spre 28 decembrie, într-o benzinărie Rompetrol din Capitală.

Intrat în benzinărie pentru a merge la toaletă, polițistul a fost jignit de un bărbat care purta masca (obligatorie la vremea respectivă) sub bărbie. „Uite Poliţia Română. A venit la benzinărie să cumpere pe datorie”, i-ar fi spus bărbatul polițistului.

Polițistul a arătat în plângerea pentru ultraj că „s-a prezentat, și-a declinat identitatea şi i-a cerut inculpatului să-i prezinte un act de identitate, acesta s-a conformat, însă a început să devină recalcitrant, în sensul că a început să-i adreseze injurii şi ameninţări”.

Conflictul verbal dintre bărbat și polițist a continuat, iar la un moment dat, bărbatul „a început să se apropie de el în mod ameninţător, moment în care i-a pus mâna pe umăr, pentru a-l opri a se apropia mai mult de el, solicitându-i să păstreze distanţa”. În acel moment, bărbatul l-a lovit pe polițist peste mâna dreaptă „cu palma sau ca pumnul, el scăpând staţia din mână”.

Bărbatul judecat pentru ultraj a declarat în apărarea sa că „deși purta masca de protecție în mod necorespunzător, persoana vătămată (n.r. polițistul) i-a adresat injurii atunci când aceasta a intrat în benzinărie, respectiv i s-a adresat cu apelativul „cioară” și „interlopule” și i-a spus pe un ton agresiv să ridice masca”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*