Jamila și Laura Laurențiu, celebre pe Youtube se ceartă în instanță pentru rețeta de ecler la tavă

Magistrații de la Tribunalul Bucureşti au dat o primă sentință într-un proces în care s-au judecat două dintre cele mai apreciate bucătărese românce de pe Youtube, Geanina Staicu-Avram (Jamila) şi Laura Laurenţiu. Jamila are peste 1.5 milioane de urmăritori pe Youtube, acolo unde postează des rețete, iar Laura Laurenţiu aproape 200.000 de urmăritori

Procesul de la Tribunalul București a fost deschis acum aproape doi ani și jumătate, de către Jamila, care a reclamat că în mai 2019 a postat pe canalul propriu de Youtube o filmare în care prezenta o reţetă de ecler la tavă, iar competitoarea, Laura Laurenţiu, a raportat-o abuziv, pe motiv că filmarea încălca drepturile de autor. Potrivit Adevărul, în urma raportării, videoclipul Jamilei a fost şters de pe Youtube, fiind reactivat abia după 17 zile, după ce Jamila a făcut dovada că nu a încălcat drepturile de autor.

Jamila a susținut că videoclipul era realizat în cadrul unei campanii publicitare, iar prin raportarea abuzivă a fost prejudiciată cu peste 2.000 de euro, beneficii pe care nu le-a putut realiza din cauza raportării abuzive a videoclipului. Mai mult, Jamila a mai cerut daune morale de 1.000 de euro arătând că „pârâta nu a ţinut cont de influenţa pe care o are şi a incitat, prin postarea sa, publicul Facebook să o vadă pe reclamanta drept „hoaţă de reţete”.

Rețeta Jamilei

Laura Laurenţiu s-a apărat în proces susţinând că reţeta de ecler care îi aparţine şi pe care a raportat-o este diferită total reţeta clasică de ecler. Astfel, Laura Laurenţiu a arătat că în timp ce eclerul clasic „este o prăjitură de formă alungită, umplută cu cremă şi acoperită cu glazură de şerbet, ciocolată”, eclerul la tavă creat de ea „este o singură prăjitură cu dimensiunea de 38/28 cm care după coacere este acoperită şi nu umplută cu cremă şi garnisită cu frişcă bătută”.

Rețeta Laurei Laurențiu mai jos

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*