Ioana Băsescu vrea să se judece în continuare în Dosarul campaniei din 2009. „Bomba cu ceas” din geanta avocatei Elenei Udrea

Ioana Băsescu – cu o pedeapsă pe fond de 5 ani de închisoare – vrea să fie judecată în continuare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani în Dosarul Campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009. Elena Udrea, condamnată la 8 ani în același dosar, a solicitat încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei, dar cere sesizarea CEDO.

Înalta Curte de Casație și Justiție a luat în discuție joi, 15 decembrie, apelul din dosarul în care procurorii DNA le acuză pe cele două că s-ar fi implicat colectarea unor sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în Campania din 2009 a fostului președinte Traian Băsescu.

Ioana Băsescu a precizat că solicită continuarea procesului penal, pentru a-și dovedi nevinovăția, chiar dacă între timp a intervenit prescripția faptelor.

În schimb, Elena Udrea – care execută deja o pedeapsă de 6 ani în Dosarul Gala Bute și așteaptă o nouă decizie în Dosarul Hidroelectrica – a fost mai precaută și a cerut instanței încetarea procesului penal.

Mai mult, fosta șefă de campanie a lui Traian Băsescu a cerut și sesizarea Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) cu o chestiune de drept, anume ca judecătorii de la Bruxelles să precizeze ce primează: interesele financiare ale Uniunii Europene sau drepturile fundamentale ale omului.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*