Internele deschid o anchetă după acuzațiile unui polițist la adresa șefului DGA

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne anunţă luni verificări în scandalul ofiţerului DGA din Olt care a avut o dispută cu un judecător ICCJ, inclusiv sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate şi a persoanelor implicate, conform news.ro.

”În contextul informaţiilor aduse în atenţia publicului de către un ofiţer din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt, conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a procedat la verificări privind situaţia în cauză. Datele ce vor fi prezentate vor fi analizate cu celeritate şi se vor utiliza toate pârghiile administrativ-legale, inclusiv sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate şi a persoanelor implicate”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

MAI precizează că politica conducerii ministerului, de respectare de către fiecare angajat al MAI a eticii şi deontologiei profesionale, nu va include excepţii.

”MAI nu tolerează nicio abatere de la aceste principii, fie că este vorba de persoane cu funcţii de execuţie sau de conducere. Vom continua să informăm publicul în mod transparent cu privire la evoluţia situaţiei şi măsurile luate în consecinţă”, mai spune ministerul într-un comunicat oficial.

Un ofiţer din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Olt acuză conducerea Direcţiei de faptul că l-a chemat pentru a cere explicaţii şi i-a solicitat să îi prezinte scuze unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ofiţerul a avut un schimb de replici cu magistratul.

DGA admite că a primit o sesizare, dar spune că ofiţerului doar i-au fost solicitate „lămuriri” şi că faţă de acesta nu au fost luate măsuri.

Judecătorul ÎCCJ Alin Sorin Nicolescu a admis că a sunat la DGA pentru a reclama atitudinea avută de polițst în timpul unui examen de licenţă la care magistratul era supravegheto

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*