Intermediarul mitei pentru fostul primar Daniel Tudorache a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Speța în care și-a recunoscut vinovăția

Ion Niţă, un apropiat al lui Daniel Tudorache şi cel care a intermediat mita primită de fostul primar al Sectorului 1, a fost condamnat miercuri, 26 aprilie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la o pedeapsă rezultantă de 9 ani şi 2 luni închisoare pentru trafic de influenţă.

Ion Niţă se află în prezent în Penitenciarul Rahova, unde execută o condamnare de 7 ani şi 10 luni închisoare, primită în mai 2022 în dosarul de corupţie al fostului primar general Sorin Oprescu.

În dosarul lui Daniel Tudorache, Ion Niţă a fost condamnat de Instanţa supremă la doi ani închisoare pentru trafic de influenţă.

Instanţa supremă a contopit pedepsele primite de Ion Niţă în cele două dosare şi, după adăugarea unui spor, a rezultat o condamnare de 9 ani şi 2 luni.

De asemenea, magistraţii i-au confiscat lui Niţă suma de 59.320 lei, dobândită prin săvârşirea infracţiunilor, el având de plătit şi cheltuieli de judecată de 45.000 lei.

Pe de altă parte, judecătorii i-au restituit o cauţiune de 75.000 de euro.

Decizia poate fi atacată cu apel.

În martie 2022, Daniel Tudorache a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălarea banilor, alături de soţia sa, Adina Constanţa Tudorache şi Ion Niţă.

În timpul procesului, judecătorii au disjuns cauza care îl privea pe Ion Niţă, după ce acesta şi-a recunoscut vinovăţia, urmând ca soţii Tudorache să fie judecaţi separat.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*