Infracțiuni depistate de polițiștii sătmăreni la finalul săptămânii! Se fac cercetări în mai multe cazuri

Siguranța cetățenilor,  prioritatea polițiștilor sătmăreni 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat, în perioada 22-23 iulie a.c., activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, aplicând peste 470 de sancțiuni contravenționale. 

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier în județ, au aplicat peste 470 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 141 000 de lei. Totodată, polițiștii au luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în 31 cazuri.

Exemple:

21 de conducători auto, cu vârste cuprinse între 21 și 62 de ani, au fost surprinși de aparatul radar, circulând cu viteze cuprinse între 102 și 156 km/h, pe tronsoane de drum unde viteza maximă legală este de 50, 70, respectiv 90 km/h .

Doi bărbați, de 57, respectiv 61 de ani, au fost identificați în trafic, în timp ce conduceau autoturisme pe raza municipiului Satu Mare. Fiind testați cu aparatul alcooltest, au rezultat valorile  de 0,11, respectiv 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Doi conducători auto, de 47, respectiv 57 de ani, ambii din Satu Mare, nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care s-au angajat în traversarea străzii pe trecere de pietoni marcată și semnalizată corespunzător. 

Trei conducători auto, de 28, 32 și 43 de ani au fost identificați, în trafic, în timp ce efectuau manevra de depășire neregulamentară.

Un bărbat, de 38 ani din Satu Mare, a condus un autoturism pe DN 19A, pe raza localității Beltiug și a circulat pe sensul opus de mers. 

La data de 23 iulie a.c., polițiștii au identificat, în trafic, un bărbat, de 67 de ani, din comuna Odoreu, care se afla la volanul unui autoturism, iar la intersecția semaforizată dintre strada Piața Jean Calvin din municipiul Satu Mare și strada Ștefan cel Mare, nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, continuându-și deplasarea spre strada Ștefan cel Mare. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest,  rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23 iulie a.c., o femeie, de 32 de ani din Satu Mare, aflată la volanul unui  autoturism, ajunsă la intersecția dintre strada Tudor Vladimirescu și strada Vasile Lucaciu nu ar fi respectat semnificația indicatorului rutier „Cedează Trecerea”, ar fi pătruns în intersecție și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa pe drumul prioritar. În urma impactului au rezultat doar  pagube materiale.

  Infracțiuni constatate în flagrant:

Polițiștii au identificat, în trafic, un bărbat, de 41 ani, din județul Maramureș în timp ce conducea un autoturism pe DN1C, în localitatea Iojib. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un conducător auto, de 37 ani, din județul Sălaj a condus autoturismul pe DN 19A, în localitatea Rătești, având o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*