În urma mai multor discuții în contradictoriu între membri din CSM și ministrul Justiției, Guvernul are azi ultimul cuvânt

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil, în şedinţa de vineri, proiectul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie propus de Ministerul Justiţiei. Ministrul Cătălin Predoiu a salutat decizia şi a anunţat că va lucra cu reprezentanţii CSM „pentru adoptarea cât mai rapidă, în acest an, a proiectelor legilor Justiţiei şi abordarea celorlalte probleme stringente„.

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion i-a cerut ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu să respecte toţi paşii legali pentru avizarea proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), să ia în considerare observaţiile asociaţiilor de magistraţi şi să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia.

Astfel, pe agenda şedinţei Executivului de azi se află proiectul de lege al Ministerului Justiţiei, privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Şedinţa de Guvern a fost convocată luni dimineaţă şi se va desfăşura în sistem online. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va susţine declaraţii la începutul şedinţei, a anunţat Palatul Victoria.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunțat, în 21 ianuarie, punerea în dezbatere publică a proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Conform proiectului, competenţele SIIJ vor fi preluate de o structură inspirată din modelul Parchetului European, cu 12 procurori la centru şi 30 în teritoriu, câte doi pentru fiecare Curte de apel.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*