În așteptarea verdictului final în Dosarul Campaniei din 2009: Motivul pentru care Elena Udrea și Ioana Băsescu stau cu gândul la averi, nu la condamnări

Cea mai titrată deținută din România, Elena Udrea, fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana, precum și omul de afaceri Dan Andronic așteaptă joi, 13 aprilie, decizia finală a Înaltei Curți în Dosarul Campaniei din 2009. Emoțiile din acest proces nu sunt legate de latura penală, unde este de așteptat ca ICCJ să constate intervența prescripției, ci de latura civilă, după ce instanța de fond a menținut sechestrele DNA instituite pe averile celor două doamne-inculpate.

Elena Udrea s-a ales pe fond cu o pedeapsă de 8 ani de pușcărie, iar Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare, în timp de Dan Andronic a fost singurul inculpat achitat în acest dosar.

Fosta șefă de campanie a lui Traian Băsescu are sechestru pe 1,6 milioane de lei, iar fiica fostului președinte are sechestru pe bunuri, iar în contextul deciziei CCR pe tema prescripției la ultimul termen de judecată s-a pus problema menținerii măsurilor asiguratorii chiar și după o previzibilă decizie de încetare a procesului penal.

Verdictul definitiv din Dosarul Campaniei din 2009 este așteptat la Înalta Curte joi, 13 aprilie, după ce Curtea de Apel București a pronunțat în primă instanță o hotărâre de încetare a procesului penal cu privire la Elena Udrea în Dosarul Hidroelectrica, în care aceasta era acuzată de trafic de influență și spălare de bani în legătura cu șpăgile date de afaceristul Bogdan Buzăianu în scopul de a scăpa de atacurile PDL.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*