Directorii șpăgari ai Loteriei Române, câștigători la „ruleta prescripției”: Autoturisme Cadillac și Hummer luate ca mită pentru un contract de 10 milioane lei

Foștii directori ai Loteriei Române care au primit mașini noi cu titlu de mită în schimbul reînnoirii parcului auto al instituței cu autovehicule de la o anumită firmă au scăpat de răspunderea penală după ce Tribunalul București a constatat că faptele s-au prescris ca urmare a deciziei Curții Constituționale. Dacă procesul se finalizează înainte de data de 10 mai, când este așteptată o decizie de la Curte de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), apelul procurorilor este mai degrabă o formalitate.

Directorii CNLR au pretins și primit în anul 2010 șpăgi 1.500.000 lei, 4 autovehicule noi (Cadillac, Hummer, Opel și BMW) și un număr de 182 de autovehicule second hand rezultate din contractul de înlocuire a parcului auto în sistem buy back.

În timpul procesului pe fond, fostul director general al CNLR Gheorghe Benea (decedat între timp) a recunoscut faptele de luare de mită în schimbul unei condamnări la 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 6 ani. Decizia a rămas definitivă pe 14.05.2019.

Ceilalți inculpați au rămas să se judece, iar pe data de 31.01.2023 norocul le-a surâs. Instanța de fond a dispus încetarea procesului penal ca urmare a intervenției prescripţiei generale cu privire la Ovidiu Rîpanu (la data faptelor șef Serviciu Achiziții în cadrul Loteriei Române), Remus Leonard Lăzăreanu (director executiv), Nicolae Virgil Sorescu și Constantin Brăduț Răducanu (ultimii doi administratorii de firme).

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*