Imaginile indecente în care apare pe internet îi dau coșmaruri fostului episcop de Huși. Cornel Onilă le vrea șterse

Fostul episcop al Hușilor Cornel Onilă le-a cerut judecătorilor să îi oblige pe cei care au publicat pe internet imaginile scandaloase să le șteargă imediat, însă, pe fond, solicitarea i-a fost respinsă.

În plus, a fost obligat și la plata unor cheltuieli de judecată. Fostul ierarh nu s-a lăsat și a formulat Apel. Instanța însă a amânat de vreo două ori pronunțarea, semn că decizia nu e ușoară, scrie Vremea Nouă.

Onilă ar fi vrut să mizeze pe ideea că imaginile compromițătoare ar fi false, însă există deja opinia unui expert în dosar care a arătat că acestea sunt reale, motiv pentru care fostul episcop a mers pe ideea de „apărarea dreptului la viață privată”. Pe acest principiu, fostul episcop a mai avut câștig de cauză o dată, la Curtea de Apel Galați, unde este judecat în dosarul cu seminariștii abuzați. A reușit să convingă judecătorii să treacă la „secret” procesul, departe de ochii curioșilor.

Fotografiile și filmările, culese de anchetatori de prin chilii, după spovedania șocantă făcută de fostul episcop pe 13 iunie 2017, la sediul DNA Iași, au ajuns, cum-necum, în presă. Procurorii îi promiseseră fostului ierarh că nimic din dosarul de șantaj, în care acesta era victimă, nu se va scurge în public, însă nu s-au putut ține de cuvânt.

La scurt timp de la izbucnirea scandalului, în spațiul public au apărut acele imagini, iar ipostazele repulsive în care era văzut un ierarh de ținuta și ambițiile de până atunci ale lui Cornel Onilă au șocat opinia publică. Cei doi preoți mireni împlicați în șantajarea fostului episcop, precum și călugărul Sebastian Jitaru, capul răutăților în tot ceea ce a însemnat scandalul de la Huși, au fost arestați, iar Onilă a fost nevoit să se retragă, după ce chiar și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a afirmat că îl recunoaște în toate imaginile din media pe ierahul șantajat. „Pentru liniștea Bisericii”, și-a motivat retragerea fostul episcop. Acesta nicio clipă nu a admis public faptul că acele imagini ar fi adevărate, ci a spus răspicat că sunt falsificate și nu reprezintă nicio fărâmă de adevăr. „Sunt trucaje”, a tot repetat Cornel Onilă, parcă pentru a se apăra nu atât de frica răspunderii penale, cât de rușinea faptelor de care era bănuit.

 Ziare.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*