Guvernul Tăriceanu, „motorul” alimentat cu șpăgi pentru licențele Microsoft. Martor: Așa funcționa și pe vremea lui Năstase!

Guvernul României a emis HG-uri pentru include și banii de șpagă în contractele Microsoft, urmare a demersurilor făcute între 2007-2008 de reprezentanții Fujitsu-Siemens pe lângă oamenii din cabinetul lui Călin Popescu Tăriceanu. Dezvăluirile au fost făcute joi, 16 martie, de Dragoș Nicolaescu, un fost angajat al companiei austriece, audiat ca martor în fața instanței supreme. Martorul susține că așa mergeau lucrurile și pe vremea lui Adrian Năstase.

Înalta Curte de Casație și Justiție a început să audieze martorii din dosarul în care Tăriceanu este acuzat că ar fi luat mită 800.000 de dolari pentru prelungirea contractelor Microsoft pe vremea când era premier.

Primul martor chemat în fața judecătorilor Dan Andrei Enescu (președinte), Mădălina Anca Alexandrescu și Adriana Ispas este un fost angajat al companiei austriece, Dragoș Nicolaescu, succesorul lui Claudiu Florică în funcția de reprezentant al Fujitsu-Siemens în România.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*