Judecătoarea șpăgară scapă de dosar prin prescripție. Elena Burlan Pușcaș își va lua salariile din urmă și va „savura” pensia specială

Judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș de la Tribunalul București, condamnată pe fond la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru o șpagă de 10.000 de euro pentru condamnarea cu suspendare a unor interlopi, a scăpat definitiv de dosar prin prescripție. Judecătoarea se poate întoarce acum în magistratură și se poate bucura de pensia specială.

Înalta Curte de Casație și Justiție a aplicat deciziile CCR pe tema prescripţiei în dosarul judecătoarei Elena Burlan-Pușcaș, iar magistrații au dispus definitiv, în apel, încetarea procesului penal.

Elena Burlan-Pușcaș a fost găsită vinovată de Curtea de Apel București (CAB), pe data de 10.07.2020, pentru una dintre cele 4 fapte de luare de mită reținute în sarcina ei de către procurorii DNA. Judecătorii i-au dat atunci o pedeapsă mai blândă, considerând – așa cum rezultă din motivarea consultată de Ziare.com pe care o vom prezenta în cele ce urmeaza – că a trecut mult timp de la comiterea faptelor, că n-are antecedente penale și că e magistrat. Dar banii – 10.000 de euro – i-a luat, spun colegii ei de la CAB.

În treacăt fie spus, intelopii Florică Nicolae (zis „Superman”), Mihai Nicolae (zis „Gilbert”), Florin Nicolae (zis „Filozof”) şi Ion Nicolae (zis „Amar”) ai denunțat-o pe Elena Burlan-Pușcaș că ar fi luat mai mulți bani, dar instanța de fond a apreciat că procurorii DNA au probat doar mita de 10.000 de euro.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*