Ghinion pentru Marin Anton. Judecătorii așteaptă o decizie din partea CJUE înainte să-i închidă procesul șpăgii de 5 milioane de euro

Fostul deputat PNL Marin Anton – condamnat pe fond la 5 ani de pușcărie pentru o mită de 5,3 milioane de euro – așteaptă pe data de 10 mai decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), care va arăta dacă hotărârile date de Curtea Constituțională și de Înalta Curte pe tema prescripţiei sunt compatibile sau nu cu legislația europeană în cauzele de corupție și fraude cu fonduri UE. Instanța de la Strasbourg a fost sesizată cu întrebări care vizează ignorarea acestor hotărâri în cazurile de mare corupție.

Ghinionul lui Marin Anton a fost că magistratul Damian Dolache a fost desemnat judecător pentru supravegherea privării de libertate la Penitenciarul Slobozia, astfel că pe data de 20.02.2023 cauza a fost repusă pe rolul altui complet, format din judecătoarele Adriana Adina Radu (președinte) și Claudia Jderu.

Marin Anton aștepta ca mulți alți inculpați constatarea prescripţiei faptelor în dosarul în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de pușcărie pentru luare de mită.

La termenul de marți, 25 aprilie, Anton Marin a ascultat cum procuroarea DNA a pus concluzii de suspendare a judecării cauzei până la soluționarea pe rolul CJUE a sesizărilor trimise de Curtea de Apel București (în dosarul lui Doru Boștină, denunțătorul lui Sebastian Vlădescu din dosarul mitelor companiei Swietelsky) și de Curtea de Apel Brașov (în dosarul lui Aristotel Căncescu).

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*