Gabriel Oprea, apărat cu cinism de un fost șef al CSM. Dan Lupașcu: „Bogdan Gigină a făcut parte din dispozitiv pentru că se plictisea la serviciu”

Bogdan Gigină – polițistul care a murit în seara zilei de 20 octombrie 2015 în timp ce îl escorta acasă pe Gabriel Oprea – avea trecut în fișa postului că atunci când participă la misiuni are un risc ridicat de accident, n-avea ce căuta în dispozitiv pentru că era inapt, dar s-a oferit să-l însoțească în coloana oficială pe fostul vicepremier pentru că se plictisea la serviciu. Acestea sunt concluziile cinice susținute în fața Tribunalului București de avocatul lui Gabriel Oprea, Dan Lupașcu, fost șef al CSM.

Ultimul termen pe fond din procesul în care Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă în legătură cu moartea polițistului Bogdan Gigină a avut loc miercuri, 21 decembrie, la Tribunalul București. Pronunțarea pe fond a fost amânată pentru data de 31 ianuarie 2023.

Gabriel Oprea este reprezentat în proces de Dan Lupașcu, fost judecător și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

De când a trecut în avocatură, Dan Lupașcu a apărat „cu succes” numai „gulere albe”: Constantin Niță (fost ministru condamnat al Energiei), Lucian Duță (fost șef condamnat al CNAS), Marian Zlotea (fugar, fost șef condamnat al ANSVSA) sau Rudel Obreja, (fost șef al Federației Române de Box, condamnat în dosarul Elenei Udrea).

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*