Funcționari amatori de excursii de lux, scăpați prin prescripție. Cum a „spart” Comisia de acreditare a spitalelor 14 milioane de lei pe sejururi de „bune practici”

Directorul unei agenții de turism cu 5 angajați a relatat marți, 16 mai, cum i-a „picat” un contract de 3 milioane de lei în 2010-2011 pentru a-i plimba prin destinații exotice pe membrii Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), pentru a face „schimb de bune practici în spitale”. În acest dosar a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu Dan Romulus Șerban, fost președinte al CONAS, alături de alți doi directori din instituție, pentru un prejudiciu de 13,7 milioane de lei.

Între timp, Dan Romulus Șerban a beneficiat de două decizii pronunțate de Curtea Constituționale: cea din 2016 în urma căreia a fost redefinit abuzul în serviciu și cea din 2022 care a generat „marea prescripție”.

Pe data de 12.09.2022, fostul președinte al CONAS a fost achitat pentru o faptă de abuz în serviciu, iar cu privire la alta instanța de fond a dispus încetarea procesului penal.

Alături de el, în același proces Oana Duca (fost director economic) și Magdalena Benția (director juridic) au scăpat de acuzații urmare a împlinirii termenului de tragere la răspundere penală.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*