Fratele lui Cătălin Moroșanu, trimis în judecată! Făcea parte dintr-o rețea de spălare de bani din afaceri cu aur

Curtea de Apel Iași a finalizat după aproape trei ani faza de cameră preliminară a unui dosar instrumentat de DIICOT cu 25 de inculpați trimiși în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani din afaceri cu aur, cu prejudiciu de circa 15 milioane de lei.

Inițial, Tribunalul Iași a decis retrimiterea rechizitoriului la DIICOT, dar Curtea de Apel a constatat că actele de urmărire penală au fost corect întocmite. În dosar sunt inculpați, printre alții, un om de afaceri din Alba Iulia, a cărui soție este judecătoare la Curtea de Apel Cluj, precum și Claudiu Moroșan, fratele luptătorului Cătălin Moroşan (zis Moroşanu).

”Înlătură din încheierea atacată dispoziția de restituire a cauzei la DIICOT – ST Iași ca urmare a imposibilității stabilirii obiectului și limitelor judecății. Dispune începerea judecății în cauză. Menține celelalte dispoziții ale încheierilor din 02.06.2021 și din 18.11.2020 pronunțate de Tribunalul Iași, inclusiv dispoziția privind eliminarea din conținutul rechizitoriului a referirilor la mijloacele de probă care au fost excluse”, se precizează în minuta încheierii de la Curtea de Apel Iași, din 15 martie 2022.

Prin decizia din 18 noiembrie 2020 au fost excluse din dosar o serie de procese verbale privind supravegherea tehnică a unor inculpați realizate cu sprijinul SRI realizate în 2013 și 2014.

Continuarea AICI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*